Європарламент не визнав «вибори» в рф

Європарламент не визнав «вибори» в рф

Європарламент не визнав російські "вибори", особливо ті, що незаконно проводилися на окупованій території України. А Європарламент нового скликання має також зайняти "сильну позицію" щодо нелегітимності перебування путіна на посаді президента рф.

Про це заявила президентка Європарламенту Роберта Мецола на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, передає Цензор.НЕТ з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Журналістка запитала, чи буде політикиня підтримувати заклик Міністерства закордонних справ України не визнавати путіна легітимним президентом.

Мецола повторила позицію Європарламенту, який зазначав, що результати "президентських виборів" у рф "не були сюрпризом" ні для кого.

І тому цей інститут відразу відреагував у такий спосіб, що Євросоюз не визнає російські "вибори", особливо ті, що проведені незаконно на тимчасово окупованих територіях України, пояснила Мецола.

Водночас вона додала, що каденція теперішнього скликання Європарламенту скоро сплине, а нове буде затверджено вже 16-17 липня.

"І тоді ми очікуватимемо сильну позицію вже від нового парламенту", – підсумувала політикиня.

Новини України