По сусідству з Тернопільщиною нейрохірурги видалили уламок міни з головного мозку 9-річного хлопчика

По сусідству з Тернопільщиною нейрохірурги видалили уламок міни з головного мозку 9-річного хлопчика

Львівські лікарі видалили уламок міни завдовжки 8 мм з головного мозку 9-річного Михайлика. Хлопчик отримав поранення під час мінометного обстрілу Херсона.

Про це повідомили у дитячій лікарні святого Миколая.

Осколки потрапили дитині в голову

Михайлик Воловиков отримав надважке поранення голови напередодні Нового року, 31 грудня, під час чергового мінометного обстрілу Херсона. Перед атакою хлопчик був у кафе разом з другом. Після початку обстрілу діти забігли до службового приміщення, проте уламки мін прошили стіни. 11-річний друг Михайлика загинув на місці, а самому хлопчику осколки потрапили прямо в голову.

«Першу хірургічну допомогу Михайликові надавали херсонські лікарі, а вже миколаївські виконали операцію з видалення уламків роздробленого черепа. Однак осколок міни в головному мозку дитини лікарі залишили на місці — надто глибоко він заліг. Коли Михайлик опритомнів, виявилось, що ліва частина його тіла повністю паралізована — знерухомлені рука, нога і пів обличчя. Перші кроки хлопчик зможе зробити лише за місяць після поранення. І вони дадуться йому дуже важко. Ще за кілька місяців щоденної реабілітації дитина почне піднімати ліву руку та більше впевнено пересуватися», — йдеться у повідомленні.

Новини України