Терасна дошка гладка чи рифлена? Що обрати?

Терасні дошки з масиву дерева можна класифікувати за багатьма рівнями залежно від породи деревини, походження деревини та її впливу на довговічність та механічну міцність.

У зв'язку з великою кількістю запитів ми порівняємо терасну дошку гладку і рифлену. Нижче ми також зібрали найчастіші питання і постараємося на них відповісти, перш ніж ви зможете обрати, наприклад тут https://foreest.com.ua/uk/cat/terasna-doshka/. А тепер докладніше.

Терасна дошка гладка або рифлена

 

З технічних причин рекомендується, щоб рифлені дошки мали пази з обох боків, а гладкі — взагалі мали пазів, тобто. ні з видимого боку, ні з боку збирання.

Це з дуже простим фактом. Якщо фрезерована (рифлена) дошка має канавки тільки з одного боку, вона має велику схильність до ковзання до канавок. Однак якщо фрезерувати ще його задню частину, розширення компенсується.

Тому у разі гладкої дошки не рекомендується фрезерувати тильну частину.

Ребриста або гладка дошка, що довговічніше?

 

Коли йдеться про механічну та біологічну міцність, тип обробки терасної дошки не має значення. Гладка або рифлена терасна дошка має однакову довговічність.

  • Механічну,
  • Біологічну,
  • Від шкідників,
  • Від грибків.

Найбільший вплив на довговічність терасної дошки має тип матеріалу, з якого вона виготовлена. Однак його захист слід розглядати нарівні з типом матеріалу.

 

Ребриста або гладка дошка, яку легше доглядати?

 

Нижче ми представляємо три найбільш важливі питання, які задають користувачі, які при виборі оздоблення тераси стикаються з дилемою: терасна дошка гладка чи рифлена?

1. Чи правда, що на шпунтованій дошці є бруд і пил…?

 

Гладкі та рифлені терасні дошки забруднюються однаковою мірою і однаково легко чистяться пилососом – борозенки у фрезерованих терасних дошках профільовані таким чином, що їхні пази не мають конічної форми, тому вимітати бруд, пил або листя не доводиться. найменша проблема

2. За гладкою терасною дошкою легше доглядати, тому що з гладкої дошки легше видалити стару лакову поверхню.

 

Для захисту поверхні терасних дощок використовуються масла — у жодному разі не лаки та лакові плями, тому що, коли ми використовуємо лакову морилку, вона дуже швидко відшаровується та оновлюється. вимагатиме трудомісткого видалення залишків старого лаку.

Відремонтувати терасну дошку, промаслену олією, просто, і перш ніж знову освіжити олією, все, що вам потрібно зробити, це пропилососити і вимити терасу, а потім після висихання нанести новий шар олії.

3. Чи правда, що гладкі терасні дошки слизькі?

 

Дерев'яна дошка, рифлена або гладка, залита водою, має такий же ступінь слизькості, як керамічна плитка або інші терасні матеріали, а борозенка або її відсутність не мають помітного впливу на зчеплення.

4. Вода накопичується в рифленій терасній дошці і не хоче йти?

 

Рифлену або гладку терасну дошку завжди встановлюють з невеликим ухилом, щоб дощова вода могла безперешкодно стікати, а також між дошками використовують компенсаційний шов (близько 5 мм) – щоб вода могла вільно стікати з її боку.

Підсумовуючи: обробка терасної дошки не впливає на її довговічність, простоту догляду та ремонту. Гладка терасна дошка не краща і не гірша за шпунтовану, і при виборі нам слід керуватися лише візуальними аспектами та своїми уподобаннями.

Источник

Новини України