Стратегію ухвалено! Одразу – до виконання!

Головною подією 8 травня у Мирополі стала чергова сесія Миропільської селищної ради. 

З-поміж інших питань депутати розглянули і ухвалили рішення про утворення комітету з управління та організації виконання Стратегії розвитку Миропільської селищної ради на період до 2027 року. До складу комітету увійшло півтора десятка осіб. В основному – з числа посадовців та керівників структурних підрозділів Миропільської селищної ради. До складу новоутвореного органу увійшли також двоє керівників старостинських округів та двоє депутатів Миропільської селищної ради.

Під час сесії 8 травня 2024 року було ухвалене рішення про утворення у структурі виконавчих органів влади Миропільської селищної ради відділу економічного розвитку, проєктного менеджменту, інвестиційної діяльності та міжнародної співпраці. Структура та штатний персонал новоствореного відділу не призвели до появи нових працівників у апараті Миропільської селищної ради. Створення нового відділу економічного розвитку, проєктного менеджменту викликано тим, щоб зосередити діяльність певних працівників Миропільської селищної ради на питаннях розроблення та створення проєктів для участі у конкурсних програмах фінансування громад України за донорські кошти міжнародних фундацій, банківський та фінансовий капітал з-за кордону. Слід зауважити, що вже у процесі створення та розробки Стратегії розвитку Миропільської селищної ради на період до 2027 року у середовищі жителів Миропільської селищної ради було обрано семеро осіб для навчання менеджменту створення, написання та супроводу інвестиційних проєктів у ході інтенсифікації процесу міжнародної співпраці.

Варто відзначити, що Миропільська громада разом із десятком інших громад Житомирщини упродовж періоду від літа 2023-го до весни 2024 років працювала над розробкою стратегій розвитку та формуванням планів заходів з її реалізації. Розробка стратегій розвитку громад проходила за експертної підтримки громадської організації «Ендшпіль» у межах її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зауважимо, що розроблення та напрацювання стратегії розвитку у середовищі Миропільської селищної ради викликало сплеск зацікавленості та неабияке пожвавлення соціальної активності значної частини жителів громади. Громадські активісти у співпраці із селищною радою підготували декілька проєктів для участі у конкурсах на право та можливість грантової допомоги у процесі реалізації заходів соціального та молодіжного напряму. Як наслідок, у Мирополі у цьому сенсі вже є певні успіхи і перемоги. Один із проєктів «Будуємо Україну разом» (БУР) передбачає створення молодіжного простору «БАЗА» і вже перебуває на етапі своєї реалізації.

Відео дня

Ще одне питання, яке розглянула 8 травня 2024 року сесія Миропільської селищної ради, стосувалося затвердження проєктної документації для спорудження спортзалу Печанівського ліцею із вбудованою спорудою цивільного захисту.

Віктор Єрофєєв

Джерело

Новини України