Розмінування акваторій Миколаївщини: у ДСНС показали роботу піротехніків у річці Інгул,- ФОТО

Розмінування акваторій Миколаївщини: у ДСНС показали роботу піротехніків у річці Інгул,- ФОТО

У акваторіях Миколаївської області піротехніки продовжують процес розмінування. Загалом, спеціалісти вже вилучили та знищили 150 одиниць вибухонебезпечних предметів. 

Як повідомли у пресслужбі ДСНС України в Миколаївській області, внаслідок російських атак, окрім суходолу, водойми також “приховують” на своєму дні залишки чи нездетоновані боєприпаси.

Наразі на території регіону працюють два відділення підводного розмінування Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, які залучаються до виконання завдань за призначенням з початку вторгнення російських військ. Загалом відділеннями підводного розмінування здійснено 174 залучення, обстежено 35 га акваторії, вилучено та знищено 150 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нещодавно, 28 травня, відділення підводного розмінування частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення проводила роботи на річці Інгул в одному з районів Миколаєва.

Піротехніки працювали за допомогою сучасного спеціального обладнання, використовуючи автономний гідрографічний апарат SONOBOT під час пошуку об’єктів.

Цей дрон може виконувати автономні місії за заздалегідь затвердженим маршрутом. Дані обстеження виводяться у реальному режимі часу,- зазначили в ДСНС. 

Також застосовували підводний дрон FIFISH для обстеження водойм і виявлення на дні боєприпасів та інших небезпечних предметів.

Нагадаємо, Запорізькі сапери розмінували на Миколаївщині понад 30 га земель

Новини України