Друге покоління позашляховика Alfa Romeo Tonale отримає електричну версію

Alfa Romeo готується до випуску другого покоління Tonale у 2027 році, і, за останніми даними, новий кросовер буде побудований на платформі STLA Medium.

Ця платформа дозволяє використовувати різні типи силових установок, включаючи м’яко-гібридні, гібридні та повністю електричні двигуни.

Зниження попиту на електромобілі на деяких ринках змусило Stellantis переглянути свої плани щодо повної електрифікації модельного ряду до 2030 року.

Так, нещодавно стало відомо, що FIAT 500e отримає м’яко-гібридний варіант у 2026 році, а Alfa Romeo Stelvio та Giulia пропонуватимуться як з електричними, так і з бензиновими двигунами.

Виробництво нового Tonale буде налагоджено на заводі Stellantis у Мельфі, Італія, де також збиратимуться Jeep Compass та інші моделі на платформі STLA Medium.

Ці зміни надають Alfa Romeo гнучкість у виборі силових установок та дозволяють адаптуватися до потреб ринку.

Плани з повної електрифікації Alfa Romeo до 2027 року можуть бути відкладені, але підтверджено, що більшість нових моделей Stellantis, включаючи бюджетні Citroen C3 та FIAT Panda, а також люксові Alfa Romeo 33 Stradale та Maserati GranTurismo, матимуть електричні версії.

Новини України