Чоловіча збірна України поразкою завершила груповий етап Євроліги

З рахунком 2:3 підопічні Рауля Лосано поступилися волейболістам Бельгії

Чоловіча збірна України поразкою завершила груповий етап Євроліги

Сьогодні завершився груповий етап волейбольної Золотої Євроліги серед чоловіків. У заключному матчі національна збірна України, яка два дні тому забезпечила собі вихід до Фіналу чотирьох, у польському місті Тарнув зустрічалася із командою Бельгії. До речі, це було вже друге поспіль протистояння представників цих країн за день. Трохи раніше там же волейболістки України зазнали поразки від збірної Бельгії 1:3 і, таким чином, не змогли пробитися до фінального етапу.

На жаль, чоловічого реваншу не вийшло. Вже у стартовій партії українці поступилися суперникам із рахунком 20:25. Хоча у другому сеті наші волейболісти зіграли значно сильніше, не залишивши суперникам жодних шансів 25:15.

У третій партії гра йшла з перемінним успіхом, причому спочатку підопічні Рауля Лосано більше наздоганяли своїх опонентів, а наприкінці вже самі вийшли вперед і довели справу до перемоги 25:21. Звернімо увагу на те, що два останні очки безпосередньо з подачі приніс команді догравальник Дмитро Янчук. Забігаючи наперед відзначимо, що саме він став найрезультативнішим у нашій збірній, набравши 22 очки.

Четвертий сет теж виявився рівним і тривалий час було важко визначити переможця. Ось так, не поступаючись один одному, суперники разом дісталися рахунку 25:25. А потім два вирішальні очки взяли бельгійці – 25:27.

На тай-брейку було два ключові моменти, коли бельгійські волейболісти відривалися на три очки. І якщо вперше наші гравці зуміли скоротити відставання до мінімуму, то вже після зміни сторін наздогнати опонентів їм не вдалося – 11:15.

Збірна України виступала у такому складі: Сергій Євстратов (набрав 2 очки), Євген Кісілюк (17), Микола Рудницький (6), Віктор Шаповал (15), Дмитро Янчук (22), Юрій Семенюк (8), Олександр Бойко (ліберо) — стартовий. На заміну виходили: Дмитро Долгополов (2), Денис Велецький (5), Данило Уривкін (1).

Золота Євроліга з волейболу. Чоловіки
Тарнув (Польща). 2 червня
Україна – Бельгія

2:3 (20:25, 25:15, 25:21, 25:27, 11:15)

Підсумкове становище команд після групового етапу:

Чоловіча збірна України поразкою завершила груповий етап Євроліги

Фінальний етап чоловічої Золотої Євроліги пройде в Хорватії 15 та 16 червня. У ньому зіграють збірні Хорватії, Чехії, України та Естонії.

Новини України