На Хмельниччині конфіскували землі, які належали громадянину РФ

На Хмельниччині конфіскували землі, які належали громадянину РФ

Чемеровецький районний суд Хмельницької області вирішив конфіскувати у власність держави три земельні ділянки, які перебували у власності громадянина Росії

Що відомо про конфісковані землі

Так, земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 1,8531 га, 1,9154 га та 2,01 га розташовані на території Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Росіянин набув право власності на них на підставі свідоцтв про право на спадщину за заповітом.

З 2012 року земля перебувала в оренді агротовариства. Право власності на ці ділянки чоловік зареєстрував у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у 2018 році.

Росіянин не відчужив земельні ділянки

Іноземець упродовж року після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення мав відчужити їх, однак не зробив цього. Відтак у суду були всі підстави для конфіскації землі у власність держави.

«Відповідно до Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. У разі невиконання цієї вимоги настають наслідки, передбачені частинами 2, 4 статті 145 Земельного кодексу України, – конфіскація землі за рішенням суду. Конфіскована земельна ділянка за рішенням суду підлягає продажу на земельних торгах», – зазначили в суді.

Рішення ще може бути оскаржене.

Новини України