Михайло МЕЛЬНИК: «Плотницький вимагав призначити кума менеджером збірної»

Спливли подробиці скандалу

Михайло МЕЛЬНИК: «Плотницький вимагав призначити кума менеджером збірної»

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник розповів в інтерв'ю Sport.ua про деякі деталі скандалу в національній чоловічій збірній, зокрема, про конфлікт з лідером команди Олегом Плотницьким.

– Зрозуміло, що корені нинішніх явищ сягають минулого року, а може, є ще глибшими. Торік за підсумками «листа турецькому султану» ви давали інтерв’ю Sport.ua, де відразу попередили, що розповідати про всі деталі скандалу не будете, аби не нашкодити справі. Може, настав час розповісти?

– До останнього не хотів все це виносити на розсуд загалу. Але поведінка окремих персонажів, їхніх родичів та тих, кому прихід нашої команди в 2016-му дотепер стоїть поперек горла, змушує.

Ще перед стартом торішньої Золотої Євроліги генеральному секретарю ФВУ Катерині Біляченко зателефонували спочатку Плотницький, а потім тренер Уґіс Крастіньш. З тією ж вимогою: збірній потрібен менеджер. Причому мова йшла про конкретну людину, кума тодішнього капітана збірної Плотницького, чоловіка призовного віку, якому в умовах воєнного стану непросто отримати дозвіл на виїзд. Вирішити це питання оперативно зараз нереально, списки подаються заздалегідь.

Отримавши негативну відповідь, Олег Плотницький не приховував образи. Пізніше у польському Лодзі мав з Крастіньшем серйозну, на підвищених тонах розмову. При свідках. Запитав Уґіса, навіщо нам менеджер на постійній основі. Одна справа, коли команда їде на змагання і з’являється багато організаційних питань. Але навіщо менеджер там, де все організовано? Це ж зайві витрати. Ми не така багата Федерація. Ще й в такий час. «Ось вчора у нас закінчився пральний порошок і мій помічник Андрій Левченко мусив сам купувати», — каже Крастіньш. Так магазин через дорогу, що сталося з Андрієм?

Новини України