У суботу графіки відключень світла діятимуть рано вранці та ввечері, — Укренерго

У суботу графіки відключень світла діятимуть рано вранці та ввечері, - Укренерго

Фото: t.me/Укренерго

У суботу, 7 червня, світло за графіками відключатимуть у два слоти — вночі до 5 ранку та у вечірній час. Відключення діятимуть у всіх регіонах країни. Про це повідомляє прес-служба «Укренерго» у Telegram.

— 8 червня всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів з 00:00 до 5:00 та з 16:00 до 24:00. Енергопостачання об’єктів критичної інфраструктури, які відіграють важливу роль у забезпеченні життєдіяльності, не обмежуватиметься, — уточнили в «Укренерго».

Директор компанії YASNO Сергій Коваленко уточнив, що для Києва графіки відключення діятимуть у цей же час. За прогнозами енергетиків, відключень у світло-сірих зонах вдасться уникнути. Але для цього важливо, щоб усі громадяни намагалися заощаджувати електроенергію. Він пояснив, що в ніч на 8 червня виходить із ремонту ще один енергоблок – це тимчасово покращить ситуацію з енергопостачанням.

4 червня директор компанії YASNO Сергій Коваленко попросив українців не скористатися кондиціонерами. 7 червня у Мінцифри пояснили проблеми з мобільним інтернетом під час відключення світла. Україна повернулася до графіків відключень світла 14 травня через ракетні удари Росії з 22 березня по 8 травня. У ході цих атак було пошкоджено всі великі теплові та гідроелектростанції країни.
Джерело

Новини України