МЕЛЬНИК: «Гравці Прометея хоча б надали довідки про травми»

Президент ФВУ розповів про ситуацію з волейболістами слобожанського клубу

МЕЛЬНИК: «Гравці Прометея хоча б надали довідки про травми»

Президент Федерації Волейболу України Михайло Мельник розповів про ситуацію з гравцями слобожанського «Прометея» які не грали за національну збірну.

Щодо іноземців зрозуміло. Але з тими чотирма гравцями «Прометея», які надали медичні довідки, ситуація теж непроста. Тим паче, в світлі того інтерв’ю, яке не так давно дав власник клубу Володимир Дубінський. Фактично, все, що сказав Володимир Михайлович, було спрямоване проти ФВУ і вас особисто…

– Природа того інтерв’ю мені справді незрозуміла. Більшість озвученого в ньому є, м’яко кажучи, неправдою. Але я б не хотів зараз розбирати сказане паном Дубінським на цитати і на них відповідати. Не маю бажання копирсатися в цьому болоті. Можу сказати, що з приходом Володимира Михайловича у наш волейбол з’явилося чимало нового й цікавого. У складні часи, спершу під час пандемії, а потім і в умовах повномасштабної війни наш клубний волейбол втримався на плаву великою мірою зусиллями пана Дубінського і створеної ним Професійної волейбольної ліги. Чималу допомогу він надав також ФВУ і жіночій збірній України. При цьому за весь цей час у нас фактично не виникало непорозумінь. Іноді мали розмови на підвищених тонах. Але в робочому процесі це нормально. Тому мені й було дивно читати те інтерв’ю. Прочитавши його, відразу набрав Володимира Михайловича. Але він не відповів. Тоді написав: «Не зрозумів, для чого це все?» Пан Дубінський повідомлення прийняв, але нічого не відписав понині.

МЕЛЬНИК: «Гравці Прометея хоча б надали довідки про травми»

Пригадую, торік, коли волейболісти чоловічої збірної України оприлюднили сумнозвісного «листа турецькому султанові», першим, хто мені зателефонував, був саме Володимир Дубінський. Я тоді в статусі члена журі ЄКВ знаходився на юнацькому чемпіонаті Європи в Сербії. Володимир Михайлович тоді, як мені здалося, щиро запитав, чим волейболісти невдоволені. Коли я пояснив, почув емоційну реакцію пана Дубінського: «Розігнати їх негайно!» Тих, хто виступає за «Прометей», Володимир Михайлович обіцяв вигнати з клубу…

Наразі можу сказати, що в новій історії клуб «Прометей» зробив усе юридично, щоб не бути покараним. Ми відправили на адресу клубу два листи: перший – з викликом для волейболістів; другий, вже після того, як з’явилася інформація про неприїзд – з переліком санкцій, які будуть застосовані до гравців і клубу в разі порушення регламенту. У відповідь на другий лист ми отримали заяви волейболістів з медичними довідками про характер травм і про те, що лікування і відновлення складатиме до шести тижнів. Але в тому й річ, що гравці все одно мають приїхати в розташування збірної і рішення про їхній стан здоров’я має приймати лікар національної команди. Сам чи на основі обстеження, яке проводиться у найближчому медичному закладі. Клуб «Прометей» начебто був готовий надати гравцям транспорт для приїзду, але в підсумку Щитков, Терьоменко, Брова і Єрещенко в Городку так і не з’явилися. Чи порушили вони регламент – нехай вирішує виконком. Проте, повторюся: гравці «Прометея» бодай відправили довідки. Представники клубів, які не грають в чемпіонаті України, не відповіли взагалі ніяк.

Новини України