П’ятенко: Позитивні враження, виконали завдання на 101 відсоток

П’ятенко: Позитивні враження, виконали завдання на 101 відсоток

Владимир Пятенко. Фото — uaf.ua

Головний тренер жіночої збірної України з футболу Володимир П’ятенко прокоментував матч проти збірної Вельсу (2:2) у 4-му турі першої стадії кваліфікації чемпіонату Європи-2025.

“Враження від гри лише позитивні. Я дівчатам говорив після гри, що тренери говорять про чоловіків, але я їм сказав, що вони кращі. Команда зіграла, вирвала нічию, тому я й сказав їм це”.

“Рівень Вельсу? Ми з гравчинями розмовляли і перед цією грою, і перед першою грою. У розмовах вони говорили, що з такими суперниками цікавіше грати. Саме в таких поєдинках можна показати нашу самовіддачу. На такого суперника додатково налаштовувати не потрібно”.

“Ми провели дві виснажливі ігри за чотири дні з таким суперником. Я вражений самовіддачею, обсягом роботи. Ці поєдинки дуже складні за обсягом роботи. Футболістки виконали все, показали емоції, злість і переломили гру. Це стосується і гравчинь, які почали гру зі старту, і тих, хто вийде на заміну. ​​Це такий обсяг роботи, який дорого коштує”.

“Висновки одні: у наших дівчат треба вірити. Вони показали, що можуть і забивати, і грати з таким суперником на рівних. Три голи, які ми забили Вельсу за два матчі, — це не випадкові м’ячі. Вони зробили все правильно, на нашу думку. підручнику”.

“На мою суб’єктивну думку, пенальті не було. Ми переглядали цей епізод. Дотик був, але не на пенальті”.

“Все можливо — і ми це робитимемо. Налаштовуємо гравців на кожну гру. Вони молодці, які наприкінці сезону перед відпусткою приїхали до збірної. Не на валізах, а повністю віддалися матчам, тренувальному процесу. 101 відсоток виконали і у тренуваннях, і в іграх”.

Збірна України вирвала нічию з Вельсом, відігравшись уже у компенсований час. Декількома днями раніше синьо-жовті також зіграли внічию з валлійками на чужому полі.

Україна з 5 очками посідає третє місце у групі 4 Дивізіону B. Синьо-жовті на три очки відстають від Вельсу та на чотири – від Хорватії. У наступному матчі команда П’ятенка зіграє з аутсайдером квартету Косова 12 липня.

Згідно з регламентом, команди, які займуть перші місця в чотирьох групах Ліги B, і два найкращі колективи, які займуть другі місця в Лізі B, зіграють проти решти двох команд, які посядуть другі місця, та чотирьох команд, які посядуть треті місця в Лізі B Шість команд, які подолають цей бар’єр плей-офф, зіграють у фінальній стадії відбору проти суперниць, які пройдуть шляхом A та шляху C. Сімка найсильніших у підсумку вийде на ЧЄ-2025. Два раунди плей-офф відбудуться у жовтні — грудні 2024 року.

Джерело

Новини України